måndag 18 mars 2013

Måndagskänslor & rymden


Såhär känner jag mig idag. 
Ungarna på jobbet var otroligt stökiga och inget funkade. 
Jag är trött. 
Yr.
Less på barn.

Note to self:
Skaffa inte barn.







Eller nåja.
Korjaan:
Skaffa inte barn på länge.

De har ju trots allt sina moments. Har jag hört. 



Igår var en fin kväll! Skitkallt, men fint! Vi vandrade ut med J kring niotiden för att kolla på stjärnor. Faktiskt superintressant tycker vi båda. Känner igen kanske 4 stjärntecken på himlen men lär mig fler hela tiden! Finns en fantastisk app som heter google sky map som man kan ladda ner och sedan bara svepa med telefonen i luften för att se vilka stjärntecken man ser just nu och var de befinner sig samt vad de heter. 

OBS! Inte egen bild

Vi gick en bit från vägen för att slippa gatulampornas sken. Ner en bit över en åker stannade vi och tittade upp och såg en massa stjärnor. Det var beckmörkt och råkallt och inga moln som skymde sikten. Månen var snygg igår! Och till vänster om månen såg man Jupiter. Vi trodde först det var en stark stjärna bara men kollade upp det och märkte att man faktiskt skulle se Jupiter just nu. Ikväll ska den också synas! Men på högra sidan, om jag uppfattade det rätt. Ska kolla bara det blir mörkt!
Det bästa med gårdagens kvällspromenad var ändå norrskenen vi såg! Har sett en gång tidigare i mitt liv, men dehär var tydligare. Så vackert.. Och lite kusligt. De rörde sig så långsamt så man fick riktigt koncentrera blicken på dem! Men så plötsligt kunde de ändra helt form och klättra lite uppåt på himlen. För att se dedär riktigt gröna norrskenen ska man nog åka norrut...men lite grönt kunde man urskilja också från gårdagens norrsken här i södra Finland. 
Inga bilder av norrskenen tyvärr...de ska vara bra kamera och tydligare norrsken. Igår hade jag inte ens med mig telefonen så jag fick nöja mig med att spara bilden i mitt huvud.

Dedär med rymden är ju så skrämmande....

Men det skulle ju vara skitintressant att studera rymden en längre tid och verkligen få veta lite mer. 
Hm..


Nu ska jag stoppa i mig lite mat för klockan 18 blir det bodypump!
Och sedan tidigt i säng! 

..efter att jag har skåda på stjärnorna och Jupiter en stund!

Delvis egen bild




1 kommentar: